Bitcoin er verdt $ 350 millioner forlater Huobi etter COO arrestert

Huobi-ledergruppen har også avklart at børsen vil fortsette å operere til tross for politiets etterforskning.

Viktige takeaways

Kinesiske medier rapporterte om arrestasjonene av Huobis Chief Operating Officer (COO) Robin Zhu Jiawei.
Huobi-tjenestemenn fortsetter imidlertid å nekte disse påstandene ettersom Huobi fortsetter normal drift.
Uttak økte drastisk etter nyhetene, ettersom kundene trakk mer enn $ 350 millioner i Bitcoin 2. november.

Nyheter fra Kina om arrestasjonene av en høytstående Huobi-tjenestemann har slått frykt blant kryptobrukere som fremdeles hevder seg fra tilbaketrekkssuspensjonene hos OKEx.

Regulatory Crackdown eller Chinese FUD?

Selv om Huobi ble grunnlagt i Kina, flyttet han til Singapore etter forbudet mot kryptovalutautveksling i Kina. Til tross for flyttingen forbød regjeringen høytstående tjenestemenn i OKEx og Huobi å forlate landet tilbake i 2017 for å undersøke begge utvekslingene.

Lokale rapporter avslører nå at Huobi er tilbake i det regulatoriske setet.

I følge to uavhengige rapporter fra kinesiske mediekilder Colin Wu og Deep Chain Financial, har det kinesiske politiet tatt COO for Huobi, Robin Zhu Jiawei, under varetekt.

Nyheten om pågripelsen kommer bare en måned etter pågripelsen av OKEx-eier, XuMingXing. Mens OKEx har nektet alle påstander knyttet til politiets etterforskning, har uttak på sentralen blitt suspendert i 20 dager.

Den samlede Bitcoin-saldoen på Huobi og OKEx er over 460 000 BTC, verdt 3,5 milliarder dollar. En regulatorisk nedbryting av de to øverste kinesiske børsene vil sikkert skape frykt, og i dag opplevde markedet et lite glimt av det.

Så snart rapporten om arrestasjoner i Huobi lekket, begynte kundene å flykte fra børsen.

Analytics-nettstedet Whale Alert rapporterte 110 millioner dollar utstrømninger fra Huobi til Bitfinex. Videre rapporterte Crypto Quant netto Bitcoin-utstrømning på over $ 55 millioner i Telegram-gruppen.

Huobi sa senere at „ryktene er falske“, og alle ledelsens tjenestemenn er blitt redegjort for.

Nye rapporter bekrefter arrestasjonen av Huobi

En ny rapport fra Colin Wu ser imidlertid ut til å bekrefte arrestasjonsnyhetene. Videre antyder kontoen også at Zhu-saken ligner OKEx-konsernsjefen.

Etter arrestasjonen av Xu i midten av oktober hadde Huobi tatt raske skritt for å sikre børsens midler. Et slikt trinn hadde vært å stoppe uttak midlertidig.

Nettoutstrømningen av Bitcoin fra børsen 2. november var over 26.000 BTC verdt mer enn $ 350 millioner.

Kryptomarkeder har lenge vært offer for kontrovers i Kina, ettersom landet er vert for et blomstrende kryptosamfunn og mangel på klare regler.

Mens utvekslingen fortsetter å nekte rapportene, er det vanskelig å ignorere gjentatte tilfeldigheter i disse rapportene.