7. August 2020

Waarom meer online pokerspelers overstappen op Bitcoin

Nu Bitcoin langzaam normaler wordt in de samenleving, worden de voordelen ervan in alle sectoren zichtbaar. Met zijn reputatie als veilig, anoniem en gemakkelijk te volgen, was het slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin de online pokerkamers in handen kreeg.

Het was niet de investeringsmogelijkheid en de snel groeiende crypto-industrie die de spelers aan de haak sloegen, maar de veiligheid die het toevoegde. De online pokerwereld had een turbulente geschiedenis met juridische gebeurtenissen rond transacties en de regelgeving die grondig veranderde over de geografische locaties heen. Met Bitcoin Poker kunnen spelers anoniem en zonder wettelijke controle geld overmaken.

Hoewel het investeringspotentieel misschien niet de meerderheid van de spelers heeft gebracht, is het zeker de reden dat sommigen zijn gebleven. Alleen al door hun winsten in Bitcoin Era vast te houden, hebben spelers veel geld verdiend. Er zijn verschillende bitcoin-pieken geweest in de laatste paar jaar, en als u uw pokerwinsten in 2017 vasthield, zou u uw geld op zijn minst verdubbeld hebben.

De online Poker wereld is enorm en globaal. Bitcoin gaf een gelijk speelveld voor cross currency spelen. Van Thailand tot Vegas kunnen spelers nu voor een gelijke munt spelen met minder kosten. Spelers uit landen die grijze gebieden rond hun pokerreglement hebben, kunnen met Bitcoin genieten van het spel waar ze van houden.

Zodra een pokerspeler wil storten of uitbetalen, kunt u met Bitcoin dure opname- en stortkosten vermijden die bij banken of kredietrekeningen horen. Vaak zijn er veel minder beperkingen rond opnames en stortingen met traditionele valuta, waardoor uw transactiemogelijkheden over bepaalde perioden beperkt zijn. Niet alleen dat, maar u hoeft niet te wachten tot er geld is vrijgemaakt. Zodra u uw Bitcoin overmaakt, wordt deze direct omgezet in chips. Zowel de transfertijd als de economische voordelen maken de Bitcoin een duidelijke keuze.

De belangrijkste reden waarom mensen afzien van het gebruik van Bitcoin is de risicoperceptie. Simpel gezegd zijn pokerspelers gewend aan de hoogte- en dieptepunten die hen in staat stellen om niet alleen de Bitcoin te omarmen, maar er ook voordeel uit te halen. Ze weten dat het sap vaak de moeite waard is, en we weten allemaal dat hoe groter het risico, hoe groter de beloning.

Met dit alles in het achterhoofd is het moeilijk te begrijpen waarom een Pokerspeler geen gebruik zou maken van Bitcoin om zijn spel te financieren. Het feit dat het een gedecentraliseerde munt is en dat bankinstellingen en overheden er geen controle over hebben, geeft het de ultieme voorsprong op de gokker. De wereld van de cryptocrènes heeft zich in relatief korte tijd (slechts 12 jaar) ontwikkeld, maar heeft zijn potentieel in de snelle groei van zijn waarde bewezen. Hoewel de rest van de wereld misschien niet alle voordelen van Bitcoin herkent, geeft het Pokerspelers een kans om het crypto-pakket voor te zijn.